Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Αναζητώντας τον Ήλιο......σε άρμα φωτός

Ο ΝΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .
Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΥΝΔΕΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ - ΠΑΤΕΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ - Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (Κισσεός Απόλλων, Βακχείος μάντης -- Δελφικά), ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΦΛΥΑ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΔΟΤΟΣ . Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ,ΕΝΩ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ,ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑ-ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΣΤΗΝ ΗΣΙΟΔΕΙΟ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΙΩΝ , ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΧΕ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ .Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΝΟΗΤΟ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΗΛΙΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΙΟΝΙΔΑ , ΔΙΟΤΙ «υπερείναι πάντων τη ουσία». «Ο ήλιος είναι πύρινος», ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ «αλλά στο πυρ που κυριαρχεί σε όλα και κυβερνά τα πάντα βρίσκεται η ψυχή και ο νους». ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ «ο θεός είναι νους που βρίσκεται σε σφαιροειδές πυρ και αυτός είναι η ψυχή του κόσμου», ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ (Νόμοι 5 - Ι):

«Όλοι βλέπουν το σώμα του ήλιου αλλά κανένας δεν διακρίνει την ψυχή του. Υπάρχουν όμως ελπίδες ότι αυτό που είναι απρόσιτο στις αισθήσεις μας μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο με το νου. Και έτσι, ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τον ήλιο (...). Άσχετα αν η ψυχή βρίσκεται μέσα στον ήλιο και τον χρησιμοποιεί σαν άρμα ή τον σπρώχνει από έξω, ή έχει κάποιον άλλο τρόπο, καθένας μας πρέπει να θεωρεί αυτή την ψυχή θεό..»

ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ
Ο ΗΛΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επιστροφή στο Ελληνικό πνεύμα.


Επιστροφή στο Ελληνικό πνεύμα, έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε την γνώση των προγόνων μας, αυτή την γνώση που οι σκοταδιστές εξαφάνισαν, έκαψαν, λεηλάτησαν και τελικά όση απέμεινε την ξεπούλησαν. Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η EΛΛΑΣ... Friedrich Nietzsche


Αυτό, γιατί υπάρχουν κάποιοι ξένοι, που αγάπησαν την Ελλάδα περισσότερο απο κάποιους Σύνδεσμοςσημερινούς ''έλληνες'', και ακόμα περισσότερο από τους πολιτικούς των τελευταίων ετών, που οδηγούν την πατρίδα μας στην καταστροφή.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.


ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΑΚΡΑΤΗ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ,ΑΓΑΠΗΣ, ΖΩΗΣ.Ηλίου και Ελλήνων Επιστροφή

1 σχόλιο:

  1. Ελθέ Φοίβε
    εκατηβόλος αρματοδρόμος
    και μείνε στις καρδιές μας για πάντα
    ...λαμπερός λαμπαδηδρόμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή